Forsøg ikke at gøre dig klog på kunst, som du ikke forstår dig på

//Forsøg ikke at gøre dig klog på kunst, som du ikke forstår dig på

Forsøg ikke at gøre dig klog på kunst, som du ikke forstår dig på

Hvis du forsøger at kloge dig på kunst eller et andet emne generelt, så kommer du bare til at tage dig fjoget ud.

Det er egentlig også meget mærkeligt, at det lige er på området med kunst, at så mange mennesker forsøger at være klogere på emnet end de egentlig er.
Antageligvis er det fordi, der må være noget elitistisk omkring det, at man gerne skal vide noget om kunst for at kunne snakke med om kunst.

Vi mener, at det er en helt forkert indgangsvinkel til kunst, for lad os da bare tage et par andre eksempler, hvor man ikke gør den slags: musik og film.

Jo, man kan analysere film og musik i det uendelige, hvis man ønsker at dykke ned i det, men det betyder ikke, at de medier er forbeholdt de få.

I gamle dage var musik noget, som de udvalgte dyrkede, kunne spille og havde adgang og råd til; nu om dage kan alle få adgang til den slags og nyde det på samme måde, som at de fleste kan indløse og have råd til en biografbillet for at få en filmoplevelse.

Og det er netop vores pointe: man kan NYDE både film, musik OG kunst, uden man behøver at kloge sig på det.

Der er så absolut intet i vejen for, at man oplever noget kunst ude i det fri, på et museum, som installationskunst eller andet, hvor man måske bare ser noget, der vækker noget æstetisk i en, hvor man føler og fornemmer noget, uden man måske kan sætte ord på det.

Kunst er for alle, om det er det abstrakte, det genkendelige eller en kombination af disse – eller noget helt fjerde.

Der findes mange måder at opleve kunst på i Danmark og resten af verden, og den mulighed skal alle have en chance for at opleve – uden de behøver vide så meget om det.

By | 2019-12-23T01:03:45+00:00 December 23rd, 2019|kunst|Comments Off on Forsøg ikke at gøre dig klog på kunst, som du ikke forstår dig på

About the Author: