Høj kvalitet eller billigt webhotel og domæne?

18 april 2022 Miranda Denise Rendboe

advertorial

Skal du vælge dansk eller udenlandsk webhotel? Og hvad er forskellen?

Du gør brug af en webhotel, når du har en hjemmeside, en webshop eller lignende. Gør du brug af WordPress, er der nogle bestemte hoteller, som du kan gøre brug af, men helt generelt er der et stort udvalg. Indenfor det store udvalg findes der både danske og udenlandske udbydere. Helt generelt har hver udbyder nogle bestemte kvaliteter, men der er nogle grundlæggende træk, som går igen ved henholdsvis danske og udenlandske udbydere. 

Hvem du vælger er i sidste ende helt op til dig, og omhandler dine virksomheds behov. 

webhotel

Danske webhoteller

Fælles for de danske webhoteller, som med så meget andet dansk, så ligger prisniveauet simpelthen højere. Det er blandt andet grundet højere lønninger, bedre arbejdsvilkår, høj kvalitet og så er der kun et bestemt antal folk indenfor branchen, som snakker et så specifikt sprog som dansk.

Når det så er sagt, så er prisen selvfølgelig relativ. Oftest går pris og kvalitet hånd i hånd. Vælger du en dansk server, menes en server, som fysisk er placeret i Danmark. Derved kan du få dansk rådgivning, hvilket kan være en fordel, når det omhandler tekniske aspekter. Kundesupporten skal du dog kun regne med at kunne få fat på i løbet af dagen. 

Derudover vil din webside opleves hurtigere, samt hurtigere opdateres, derudover kan det også have noget at sige i forhold til SEO. Derved kan hjemmesiden i pricippet få en højere placering på Google, hvis serveren er dansk.

Udenlandske webhoteller

Fælles for de udenlandske webhoteller er oftest en lavere pris og kundeservice døgnet rundt. Dog behøver medarbejderen ikke have lige så gode engelskkundskaber, som en engelsktalende. Kravende for medarbejdernes engelskniveau på de udenlandske virksomheder kan være meget svingende. Af den grund kan der opleves kommunikationsvanskeligheder fra start. På engelsk kaldes det normalvis ‘hosting’ eller ‘webhosting’ i stedet for webhotel.

Om dit valg falder på et udenlandsk eller dansk webhotel kan afhænge af mange ting. Flere ting skal tages i betragtning, og det er vigtigt at se på, hvilket behov I har i forhold til jeres virksomhed.

Flere Nyheder