Social angst – få den rette behandling

//Social angst – få den rette behandling

Social angst – få den rette behandling

Over tre hundrede tusind danskere lider af angst – og når man ser på dette tal, er det nærmest ubegribeligt, at der eksisterer så stort et tabu og så udtalt en berøringsangst omkring lidelsen. Angst er et alvorligt fænomen, som kræver den rette behandling, hvis ikke den skal udvikle sig til at blive invaliderende for det enkelte individ.

Hvad er social angst?

Blandt de mere udbredte angst lidelser finder vi social angst – eller social fobi, som det også kaldes. Social angst kan, i lighed med generaliseret angst, udmønte sig i flere styrker og på varierende niveauer. Lider du af social angst, vil du typisk opleve, at du føler dig ubehageligt til mode, når du er sammen med mange andre. Du kan føle dig anspændt og akavet, også selv om det bare drejer sig om at skulle spise frokost sammen med kollegerne på jobbet, eller drikke en øl på en bar efter fyraften.

Social angst kan udmønte sig i et ubehag, som starter flere dage førend den sociale begivenhed, og er kendetegnet ved en udtalt ulyst til at tage af sted og skulle tilbringe mange timer sammen med andre mennesker – især hvis der er mange af dem, og det er mennesker, man ikke kender. Mange mennesker, som lider af social angst, er flove over det, og vil i så vidt muligt omfang undgå situationer, hvor den kan risikere at opstå. I et samfund, hvor det forventes, at man er social og udadvendt, er social angst et stort tabu.

Få den rette hjælp til din angst hos en erfaren terapeut

Hvis du ønsker at overkomme din angst – hvad end der er tale om social angst eller en anden form for angst – bør du opsøge en terapeut eller behandler med erfaring inden for angst terapi. Du kan læse mere på angstekspert.dk

By | 2019-07-26T15:20:06+00:00 July 26th, 2019|angst|Comments Off on Social angst – få den rette behandling

About the Author: